Göra eget stearin

Att göra egna ljus kan vara riktigt roligt och man behöver egentligen inte så. Väljer man stöpning när man ska göra egna ljus behöver man stearin som är . Ljusstumpar och stearinrester, gör inget om du blandar färger och material såsom stearin, vax, paraffin etc.

Stearin är en blandning av fettsyrorna stearinsyra, summaformel. Jag började med de rosa stumparna och hällde lite av det smälta stearinet i glaset. Sedan smäte jag ner lite vita ljusstumar för att få en . Jag tänker hälla stearinet i pappersmuggar för att göra liknande.

Det går säkert utmärkt att göra egna vekar av bomull, men det kan vara svårt . Bivax olika användningsområdeninläggdec 2014Rapsvax (istället för tex sojavax) för egen. Hos Doft Veke kan man köpa allt man behöver för att tillverka egna ljus, här finns sojavax, stearin, vekar, färger och doftoljor. När vintern och mörkret är här behöver vi massor av ljus för att få fart på julstämningen. Bunkra upp med material och gör de mörka kvällarna till mysiga.

Det är otroligt roligt att göra sina egna ljus. Sojavax, rapsvax, stearin, paraffinvax, eller gamla ljusstumpar. Jag vill nog ha kvar stearinet i mina formar 🙂 Men tack för tipset!

Tidigare har jag tipsat er om att göra egna doftljus av överblivit stearin men idag tänkte jag visa er att det enkelt går att egna blockljus. S – Jag ser att många av er gör ljus och jag håller på att pyssla ihop julklappar. Starta ett eget diskussionsforum helt gratis på en minut nu.

I förrgår pysslade jag och syrran, vi gjorde egna ljus för första gången. Vi hade samlat på oss stearinstumpar i olika färger . Fast bättre och billigare att göra själv. Jag gör egna tändkuber av stearin sågspån. Jag har en massa stearin stumpar över och funderar på om det går att göra lite eget tändpapper? Dvs ta något material och blötlägga, kanske . Smält stearinet i ett vattenbad på spisen, använd en gammal kastrull.

Av ett stearinljus, matolja, bakpulver och vatten går det faktiskt att göra en helt acceptabel handkräm. Om du är otålig kan du försiktigt dela det vita stearinet i småbitar så smälter.

Comments are closed.